top of page

De kuip van de Neon schaatsschoen is gemaakt van hoogwaardige vezels als carbon, Kevlar en Diolene. Samen met een speciale thermoplastische epoxihars en Rhenoflex is de kuip bijzonder goed te vervormen bij een temperatuur van rond de 75 graden.

Bij de kuip van de Neon is, in vergelijking met de Helium, één laag carbon vervangen door Diolene. Dat maakt de kuip goedkoper en iets flexibeler rond de enkel. 

De kuip van de Radon en de Neon is identiek.

Shell

Upper

Bij de productie van de Neon zijn uitsluitend top materialen gebruikt. De buitenkant van de schoen is van origineel Italiaans nappa leer gemaakt. Hierdoor vormt de schoen soepel om de voet.

Lining

De binnenkant van de schoen is bekleed met de kwalitatief hoogwaardige microfiber bekleding On Steam. On Steam is wel 15 maal slijtvaster dan echt leer en kan 8 maal meer vocht opnemen dan leer. De tong is voorgevormd.  De schoen heeft een duurzame warmtebestendige padding zodat deze bestand is tegen warmte bij het vervormen van de schoen.

Options

De Radon wordt geleverd met Canadese waxveters en is alleen in de standaard leestbreedte verkrijgbaar. 

De schoenen kunnen gemonteerd worden op alle (EHS) schaatsonderstellen. Ze voldoen aan de maatstandaardisatie die gebruikelijk is in de schaatssport.

bottom of page