top of page

Samenwerking

 

De EHS shorttrackschaatsen is het resultaat van een samenwerking van drie bedrijven; Campbell Speed, Hagen Techniek en Kromkamp Steel. Door ervaring en kennis van ieders expertise te combineren, maken we samen topkwaliteit shorttrackmessen voor verschillende Olympische kampioenen en wereldrecordhouders.

 

Derrick Campbell is verantwoordelijk voor ontwerp, ontwikkeling en promotie. Met zijn ervaring als nationale top shorttrackcoach voor meerdere landen en voormalig Olympisch Kampioen vertaalt hij het gevoel van de atleten naar de producent van de buizen.

 

Jacco Kromkamp zorgt voor de PM en bi-metal messen. Hij heeft veel ervaring met het maken van de beste messen; hij verzorgt al vele jaren het vlakslijpen van de messen van bijna elke olympisch en wereldkampioen van de afgelopen jaren. Als voormalig longtrackskater kent hij het belang van uitmuntend materiaal.

 

Edward Hagen is de eigenaar van machinefabriek Hagen Techniek; Hij maakt al meer dan 10 jaar alle top shorttrackbuizen. Bijna alle buizen van olympische en wereldkampioenen komen uit de fabriek van Edward. Hij is verantwoordelijk voor het CNC frezen van de buizen en cups. Als voormalig marathonschaatser is hij altijd op zoek geweest naar verbeteringen in materiaal om op een hoger niveau te presteren.

Door schaatsers voor schaatsers

De EHS shorttrackcollectie heeft 4 verschillende topmodellen. FTCS, QCS, JaeBee en de ACS. Maar welk model past het beste bij jou? Wil je een mes dat erg stijf is en daardoor veel tegendruk geeft of wil je een mes dat minder stijf is? De buis heeft ook veel invloed op hoe lang de bent erin blijft.

Het meest flexibele model in de EHS-lijn is de FTCS. FT staat voor "Flat top". De QCS en de FTCS hebben exact dezelfde lippen (onderkant) en zouden dus dezelfde sturing geven op het ijs. De QCS heeft alleen een hogere top. Dit zorgt ervoor dat de QCS stijver wordt, je zal ervaren dat meer kracht kwijt kan, en de bent er langer in blijft.

De JaeBee, de nieuwste in de EHS-lijn, heeft een nog dunnere lip dan de QCS en FTCS. Dit zorgt ervoor dat het mes iets flexibeler wordt. De bovenkant wordt een stuk stijver. De schaatseigenschappen zijn goed te beïnvloeden door je eigen bent te gebruiken. De bent zal er lang goed in blijven.

De ACS is het stijfste model in de EHS-shorttracklijn. De ACS heeft veel materiaal bij de lippen, waardoor het erg betrouwbaar aanvoelt. De ACS blijft extreem stijf, sprinters en zware schaatsers zullen de ACS erg fijn vinden aanvoelen. Mede doordat er veel materiaal bij de lippen zit, blijft de bent er lang in zitten. We hebben de bovenkant vlak gemaakt, net als de FTCS. Dit doen we bij de ACS omdat hij anders "te" stijf wordt.

Lippen

Meest Flex

Kleine hoek,

dunne lippen

JaeBee

FTCS

Veel materiaal

QCS

ACS

Bovenkant

Minst Flex

platte bovenkant

klein beetje materiaal voor extra stijfheid

Stijfste bovenkant

FTCS

ACS

JaeBee

QCS

bottom of page